Nedrivning af bærende vægge

Nedrivning af bærende vægge kan være en kompliceret og ikke mindst farlig opgave. Det er nemlig ikke lige til at vide om en væg er bærende. Hos J. Jensen samarbejder vi med nogle af landets dygtigste rådgivende ingeniører om nedrivning af bærende vægge. På denne side kan du læse alt du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at fjerne en bærende væg. 

En bærende væg er en væg, der bærer væggen af en bygnings gulve og tag. Hvis du fjerner en bærende væg, skal de andre vægge i bygningen bære mere vægt, hvilket kan få dem til at kollapse. Derfor er det meget vigtigt at vide, om en væg er bærende, før du river den ned.

Når du river en bærende væg ned, er der flere ting, du skal være opmærksom på. For det første er det vigtigt at vide, om væggen rent faktisk er bærende. 

Vi anbefaler altid at man konsulterer en professionel, såsom en rådgivende ingeniør. 

For det andet skal du sikre dig, at vægten fra taget og de øverste etager overføres til de andre vægge i bygningen. Hvis du ikke tager disse ting i betragtning, kan bygningens struktur lide stor skade. Sidst men ikke mindst skal du sørge for at der ikke er nogle materialer i bygningen der indeholder miljøskadelige stoffer som asbest, pcb eller bly. 

Hos J. Jensen har vi mere end 30 års erfaring indenfor nedrivning, og har en stab fuld af kompetente og professionelle medarbejdere. Vi kan med sikkerhed varetage dit næste nedrivningsprojekt med vores mange års erfaring og ekspertise.

På denne side kan du læse mere om nedrivning af vægge samt prisen dertil.

Bærende vægge kan komme i mange forskellige størrelser

En af årsagerne til at det er så svært at arbejde med nedrivning af vægge er, at bærende vægge kan være lavet i mange forskellige materialer og tage sit ud på mange forskellige måder. Bærende vægge findes både indvendigt og udvendigt på dit hus eller på din bygning. 

Mange har en tendens til at tro at kun facader er bærende vægge, men det er ikke sandt! Nogle eksempler på bærende inkluderer blandt andet facadevægge der sidder vinkelret på spær og etagebjælker. DIsse kaldes også for bærende facadevægge. 

Derudover findes der bærende gavlvægge, langsgående skillevægge midt i bygninger. Sidst men ikke mindst kan Nogle murede vægge kan være bærende, hvis der er en anden murede væg over den, eller hvis de bjælker, der bærer adskillelsen mellem etagerne, hviler på den.

Kan du selv rive en bærende væg ned?

Det korte svar er nej. Selv om du har evnerne til at gøre det, er der mange ting, der kan gå galt. Noget af det farligste omhandler forsikringshensyn. Det er ikke alle, der er forsikret, hvis der sker noget uventet, mens de arbejder på væggene i deres eget hjem

En bærende væg kræver særligt udstyr eller arbejdere, der ved, hvordan man håndterer disse komplekse opgaver med succes uden at der opstår problemer undervejs. 

Få hjælp til nedrivning af bærende vægge hos J. Jensen

Hos J. Jensen er vi eksperter i alle former for nedrivninger. VI er blandt andet eksperter i:

  • Indvendige nedrivninger
  • Partiel nedrivning 
  • Totalnedrivning
  • Miljøsanering

Fordelen ved at samarbejde med J. Jensen er at vi modsat mange andre aktører i markedet kan håndtere alle dele af et nedrivningsprojekt. Vi kan således både stå for selve nedrivningen samt fjernelse af miljøskadelige stoffer, samt deponering og transport af eventuelt byggeaffald. 

Forud for en eventuel nedrivning af en bærende væg vil vi dog konsultere med rådgivende ingeniør, da vi ikke selv står for disse undersøgelser. Vi kan dog sagtens varetage alt kommunikationen, så du og din virksomhed kan bruge jeres tid på det, der giver bedst mening for jer. 

Vælg en grøn nedrivningsvirksomhed

Hos J. Jensen arbejder vi også for at nedbringe vores samlede klimabelastning, hvorfor genanvendelse af brugte byggematerialer altid står højt på vores prioriteringsliste. Vi kan i dag genbruge helt op til 80% af alle byggematerialer. 

Få en fast pris på dine nedrivningsprojekter

Som noget helt særligt kan vi hos J. Jensen også tilbyde dig en fast pris på hele dit nedrivningsprojekt. Vi ved af erfaring, hvor svært det kan være at planlægge et stort bygge- og nedrivningsprojekt, da ethvert projekt består af mange delelementer, som skal gå op i en højere enhed, før et givent projekt kan blive færdigt.

Derfor er det heller ikke unormalt i vores branche, at deadlines i sidste ende ikke kan overholdes. Og når deadlines ikke kan overholdes, kan budgetterne det heller ikke.

Men det ønsker vi at ændre. Målet med vores fast pris princip er derfor meget enkelt: Når vi først har budt ind på et projekt, så kan du regne med at du maksimalt kommer til at betale den pris, som vi har stillet dig i udsigt. Hvis dit projekt bliver dyrere end vi har forventet, så er det os, der skal betale det resterende beløb. Du kan derfor altid være helt tryg, når du samarbejdet med os.

Kontakt os i dag og lad os hjælpe jer!

Vores service-team sidder også altid klar ved telefonen til at hjælpe, hvis du har nogle spørgsmål eller tvivl. Vi vil selvfølgelig også genre hjælpe dig med at finde den bedste samlede løsning til jer, uanset om du skal have revet en bærende væg ned i et sommerhus eller en stor bygning.

Videoer som forklarer vores fastpriskoncept

Websitet anvender cookies for at sikre at du får den bedste brugeroplevelse