Nedrivning af sommerhuse

De sidste år har set en stor aktivitet på det danske boligmarked, særligt inden for køb og salg af sommerhuse. I dag vælger mange at rive et ældre sommerhus ned for at bygge et nyt på samme grund. Hos J. Jensen har vi mange års erfaring med at nedrive gamle sommerhuse for virksomheder.

Læs mere om hvordan vi arbejder med nedrivning her på siden.

Flere vælger at rive gamle sommerhuse ned

I de sidste år har det danske sommerhusmarked været rødglædende og flere og flere danskere har ønsket at erhverve sig et sommerhus. På grund af den store efterspørgsel, der har betydet, at udvalget af sommerhuse er blevet mindre og mindre, vælger stadig flere at købe et gammelt sommerhus med henblik på at rive det ned og bygge et nyt på samme grund. 

I dag kan du godt selv rive dit sommerhus ned. Der er dog flere ting du skal være særligt opmærksom på i denne forbindelse:

  • Du skal søge om tilladelse til at rive dit sommerhus ned hos kommunen
  • Du bør få undersøgt om din bolig indeholder miljøskadelige stoffer
  • Du bør undersøge reglerne for deponering af affald – herunder miljøfarligt affald

Du skal altid underrette kommunen 14 dage + 2 postdage før du kan påbegynde arbejdet. Hvis du ansøger om en undtagelse, f.eks. ved nedrivning af et fredet sommerhus, kan det tage længere tid. 

Undersøg om din bolig indeholder miljøskadelige stoffer

Udover at underrette kommunen om din nedrivning, så bør du også få undersøgt om dit sommerhus indeholder materialer der indeholder miljøskadelige stoffer som asbest, PCB og bly. 

Hvis din bolig er bygget i 1970’erne eller før dette er der en relativ stor sandsynlighed for, at dit sommerhus indeholder nogle af disse stoffer. Det er dog ekstremt farligt at blive udsat for både asbest, bly og PCB, hvorfor disse typer materialer altid bør håndteres af professionelle, som kan foretage en miljøsanering af boligen på forhånd. 

Vær opmærksom på reglerne for deponering af affald

En tredje og sidste ting, der er vigtig at have styr på, er reglerne for deponering af affald. At rive et sommerhus ned vil medføre store mængder affald som skal sorteres og deponeres efter de gældende regler. Denne proces kan blive yderligere kompliceret, hvis din bolig som før nævnt indeholder miljøskadelige stoffer.

Vi er eksperter i alle former for nedrivninger

Hos J. Jensen ved vi af erfaring, hvor kompliceret det kan være at rive et sommerhus ned. Selvom man godt kan stå for dele eller hele nedrivningen selv, vil vi stadig anbefale at man anvender professionelle til denne type opgaver, særligt hvis dit sommerhus er fredet, eller hvis du har grund til at tro at nogle af byggematerialerne indeholder miljøskadelige stoffer. 

Hos J. Jensen er vi eksperter i alle former for nedrivninger. VI er blandt andet eksperter i:

  • Indvendige nedrivninger
  • Partiel nedrivning 
  • Totalnedriving
  • Miljøsanering

Fordelen ved at samarbejde med os er, at vi modsat mange andre aktører i markedet kan håndtere alle dele af et nedrivningsprojekt. Vi kan således både stå for selve nedrivningen af dit sommerhus, fjernelse af miljøskadelige stoffer, samt deponering og transport af eventuelt byggeaffald. 

Vi udfører dog som udgangspunkt kun nedrivningsprojekter for virksomheder og byggeherrer og ikke private aktører. Vi kan dog sagtens deltage i større nedrivningsprojekter, men ikke af enkeltstående sommerhuse.

Få en fast pris på dine nedrivningsprojekter

Som noget helt særligt kan vi hos J. Jensen også tilbyde dig en fast pris på hele dit nedrivningsprojekt. Vi ved af erfaring, hvor svært det kan være at planlægge et stort bygge- og nedrivningsprojekt, da ethvert projekt består af mange delelementer, som skal gå op i en højere enhed, før et givent projekt kan blive færdigt.

Derfor er det heller ikke unormalt i vores branche, at deadlines i sidste ende ikke kan overholdes. Og når deadlines ikke kan overholdes, kan budgetterne det heller ikke.

Men det ønsker vi at ændre. Målet med vores fast pris princip er derfor meget enkelt: Når vi først har budt ind på et projekt, så kan du regne med at du maksimalt kommer til at betale den pris, som vi har stillet dig i udsigt. Hvis dit projekt bliver dyrere end vi har forventet, så er det os, der skal betale det resterende beløb. Du kan derfor altid være helt tryg, når du samarbejdet med os.

Kontakt os i dag og lad os hjælpe jer!

Vores service-team sidder også altid klar ved telefonen til at hjælpe, hvis du har nogle spørgsmål eller tvivl. Vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe jer med at finde den bedste samlede løsning til jer, uanset om nedrivningen foregår på Sjælland, Fyn eller i Jylland.

Videoer som forklarer vores fastpriskoncept

Websitet anvender cookies for at sikre at du får den bedste brugeroplevelse