Byggeaffald

Den danske byggebranche er suverænt den branche der står for den største produktion af affald i Danmark hvert år med mere end 4,1 millioner tons affald, hvilket svarer til mere end 30% af alt affald der produceres hvert år. Hos J. Jensen er vi dog eksperter i at genbruge byggeaffald, hvilket gør at vi kan genbruge mere end 90%. Med os på holdet får du en samarbejdspartner, der kan tage sig af alle aspekter af et nedrivningsprojekt inklusive bortskaffelse af byggeaffald.

Takket være vores store netværk og in-house lager, har du som privat også rig mulighed for at leje en af vores affaldscontainere så du nemt kan komme af med dig byggeaffald.

Hvad er byggeaffald?

Byggeaffald er et udtryk for alt det affald der skabes ved eksempelvis nedrivninger, nybyggeri eller tilbygninger. Den danske byggebranche står for knap 15% af alt affald i Danmark. Derfor er det afgørende, at man som nedrivningsvirksomhed tager ansvar for at genbruge så stor en andel af alt byggeaffald som muligt, både af hensyn til miljøet og ikke mindst hinanden.

Håndtering af farligt byggeaffald

Ikke alt byggeaffald er dog ens. Der findes en række former for farligt affald, som kræver særligt håndtering. Det gælder særligt for affald der indeholder miljøfarlige stoffer.

Nogle af disse former for affald inkluderer blandt andet:

Hos J. Jensen har vi mange års erfaring med at arbejde med farligt affald, via vores arbejde med alle former for miljøsanering. Hvis du står foran et større projekt, der muligvis indeholder farligt affald, bør du altid overveje at alliere dig med en fagmand, da der er en lang række skærpede krav fra myndighedernes side, som du skal lave op til, uanset om du er en virksomhed eller en privatperson.

Regler for håndtering og bortskaffelse af dit byggeaffald

Når du skal håndtere byggeaffald, så er der en række regler som du skal være opmærksom på.

Du skal blandt andet sørge for at anmelde dit projekt til kommunen 14 dage før du går i gang med arbejdet.

Hvis du samarbejder med en entreprenør som os, så vil vi automatisk står for netop denne del.

Byggeaffald skal desuden meldes til kommunen, hvis følgende omstændigheder, gør sig gældende:

  • Hvis dit byggeprojekt skaber mere end 1 ton byggeaffald.
  • Hvor bygningen du river ned eller renoverer, er større end 10 m2.
  • Hvis du skal udskifte gamle termoruder.
  • Hvis bygningen er bygget eller renoveret i perioden 1950-1977, skal anmeldelsen suppleres med en screening og evt. en kortlægning for PCB.

Ikke alle kommuner har de samme regler for håndtering af byggeaffald

En anden ting som du skal vide, er at ikke alle kommuner herhjemme har de samme regler for håndtering af byggeaffald. Det vil sige, at på nogle genbrugsstationer skal du aflevere sorteret affald imens at andre genbrugsstationer også modtager usorteret affald mod betaling.

Du bør derfor altid undersøge, hvilke regler der gør sig gældende i netop din kommune, før du går i gang med dit byggeprojekt.

Lej en container til dit byggeaffald

Uanset om du er en virksomhed eller en privatperson, er det afgørende, at du overholder alle gældende regler for håndtering af byggeaffald. Derfor har du også mulighed for at leje en af vores mange containere til dit byggeaffald. På den måde kan du nemt samle og ikke mindst komme af med dit byggeaffald.

Vi lejer både vores affaldscontainere ud til andre virksomheder, som står og mangler en container, men vi lejer også ud til privatpersoner, der står med et større projekt hjemme i haven.

Vores store udvalg af affaldscontainere inkluderer blandt andet:

  • 11 m3 containere med mulighed for rumopdeling
  • 16 m3 lukkede containere med mulighed for rumopdeling
  • 20 m3 åbne containere
  • 20 m3 lukkede skibscontainere
  • 27 m3 åbne containere
  • 35 m3 åbne containere

Vi har derfor også en container der matcher netop dit behov. Hvis du er i tvivl, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vores lager med maskiner og materiel er så stort, at vi ikke kan opliste alle ting på ét sted. Så vær ikke fortvivlet, hvis du leder efter en container, der ikke passer på disse mål. Spørg os i stedet. Vi kan hurtigt give dig klar besked.

Vi er eksperter

Når du får J. Jensen som samarbejdspartner, er du sikker på at både vores udstyr og de medarbejdere vi stiller til rådighed, er de bedste inden for deres felt. Vi gør nemlig en stor dyd i at sørge for, at benytte det bedste udstyr, både for den givende opgave og for miljøet.

Hos J-Jensen sørger vi også altid for at alle vores medarbejdere er udstyret med både en grundig uddannelse og den seneste nye viden inden for deres felt.

Vi går op i miljøet

Ved samarbejde med J. Jensen, kan I være sikre på at vi til hver en tid, overholder enhver gældende lovgivning og myndighedskrav på både arbejdsmiljø- og miljøområdet.

Kontakt os i dag og lad os hjælpe jer!

Vores service-team sidder også altid klar ved telefonen til at hjælpe, hvis du har nogle spørgsmål eller tvivl. Vi vil selvfølgelig også genre hjælpe jer med at finde den bedste samlede løsning til jer.

Videoer som forklarer vores fastpriskoncept

Websitet anvender cookies for at sikre at du får den bedste brugeroplevelse