Nedrivning af bygninger

Nedrivning af en bygning kan være en omfattende og svær proces, uanset om det er en stor eller mindre bygning, der skal rives ned. For at nedrivningsprocessen bliver så effektiv som muligt, er det en stor fordel at hyre en entreprenør, der har meget erfaring inden for netop nedrivning af bygninger. 

Hos J. Jensen har vi mere end 30 års erfaring med nedrivning af bygninger i hele Danmark. Vi sørger for at der er styr på alle led i nedrivningsprocessen, lige fra etablering af byggepladsen, vurdering af nedrivningsmetode og behov for udstyr, til selve nedrivningen og sortering af byggeaffald. Hele nedrivningen får du til en fast pris, så du ikke skal være bange for at projektet bliver dyre end forventet. 

Her på siden kan du læse mere om nedrivning af bygninger og hvordan vi kan foretage en nedrivning for dig.

Fordele ved nedrivning

Der er flere fordele ved at rive en bygning ned. 

For det første kan det være en mere effektiv måde at rydde jorden på end blot at lade en bygning forfalde.

For det andet kan det være mere sikkert og billigere at rive en bygning ned end at forsøge at redde den. Nogle bygninger er i så dårlig stand, at de enten slet ikke kan reddes eller det kræver mange millioner at optimere standen af bygningen tilstrækkeligt, så bygningen kan blive anvendt igen f.eks. til kontorer eller til beboelse. 

Endelig kan nedrivning skabe nye byggemuligheder. Mange grundejere, der ejer grunde hvor gamle fabriks- eller lagerbygniner står, vælger at få dem revet ned og bygge nye bygninger. På den måde kan grundejeren bedre udnytte grundens muligheder. 

Hvis du overvejer at rive en bygning ned, anbefaler vi, at du kontakter os for at få et uforpligtende tilbud. Vi har mange års erfaring med nedrivning af alle typer bygninger, og vi kan rådgive dig om, hvilken måde der vil være bedst for dig.

Nedrivningsmetoder

Der er flere forskellige måder at nedrive en bygning på. Valget af nedrivningsmetoder afhænger i høj grad af bygningens stand og eventuelt ønske om fremtidige brugsformål. 

Hos J. jensen foretager vi følgende typer af nedrivninger: 

  • Indvendig nedrivning
  • Total nedrivning
  • Nedskæring
  • Betonknusning
  • Sprængning

Indvendig nedrivning

Indvendig nedrivning  – også kaldet partiel nedrivning – er en proces, hvor alt indvendigt i bygningen rives ned eller fjernes. Dette er ofte den foretrukne metode til nedrivning af en bygning, der indvendigt er i dårlig stand, men alligevel skal have nyt liv eller bruges til et nyt formål. 

Den indvendige nedrivningsproces indebærer normalt brug af tunge maskiner til at fjerne gulve, lofter, vægge, elinstalationer og alt inventar. Herefter sorteres alt byggeaffald. Som regel er der nedrevne byggematerialer, der kan blive indsamlet og genanvendt i nye byggerier. Kan noget af byggeaffaldet ikke genanvendes, transporterer vi det til en genbrugsstation. 

Totalnedrivning

Ved en totalnedrivning rives hele bygningen ned. Under totalnedrivningen brydes bygningen ned i mindre stykker, som derefter lettere kan fjernes. Totalnedrivning vælges ofte, når en bygning er i meget dårlig stand og ikke kan reddes, eller når ejeren ønsker at bygge noget andet på grunden. 

Nedskæring

Nedrivningsmetoden nedskæring bruges, når bygninger lavet af en jernkonstruktion skal rives ned. Eksempler på bygninger opbygget af en jernkonstruktion er siloer, trapper, altaner og broer. Nedskæring af jernkonstruktioner foregår ved at bruge en skærbrænder eller ved at klippe konstruktionen i stykker med en stålsaks. Dette gør det f.eks. nemt at sortere og genanvende jernet. 

Betonknusning

Betonknusning er processen med at nedbryde store betonplader og -stykker til mindre, mere håndterbare størrelser. Dette sker ofte med en knusemaskine, som nedbryder betonen til stykker på størrelse med grus. Den knuste beton kan derefter anvendes til en række forskellige formål, f.eks. i nybyggeri eller som fyldmateriale.

Sprængning

Sprængning er en nedrivningsmetode, hvor der anvendes sprængstoffer til at nedbryde en bygning. Det vælges ofte, når bygningen er lavet af beton eller sten, da det er en mere effektiv måde at nedbryde materialet på end ved hjælp af andre metoder. 

Miljøsanering

Miljøsanering er en proces, hvor forurenede eller farlige materialer bliver fjernet for at undgå at materialer forvolder yderligere skade på sine omgivelser. Dette kan omfatte oprydning af jord-, vand- og luftforurening, der kan være blevet frigivet i miljøet. 

Ved nedrivning af ældre bygninger er det ofte nødvendigt at lave en miljøsanering af bygningen. Når vi foretager miljøsaneringer, er saneringen nødvendigt fordi der er fundet asbest, PCB, klorerede paraffiner, farlige metaller og skimmelsvamp. Fælles for disse matrialer er at de er miljø- og sundhedsskadelige, for naturen omkring bygningen eller for de personer, der opholder sig i bygningen i længere tid ad gangen. Det er ikke unormalt at vi finder PCB og asbest i f.eks. gamle kontorbygninger, der har været i brug i mange år. 

Vi fjerner de farlige byggematerialer under en miljøsanering. De berørte materialer kan desværre ikke genanvendes til nye byggematrialer og indgå i nye byggerier. Derfor søger vi for at materialer bliver forsvarlig deponeret og bortskaffet.

Hos J. Jensen foretager vi miljøsaneringer af bygninger i hele Danmark, både på Sjælland, Fyn og i Jylland. 

Vi sorterer og genanvender byggeaffaldet

Ved nedrivning af en bygning, er der en lang række af byggematrialer, der med fordel kan anvendes i nye byggerier, for at skåne miljøet. 

Stål, glas, beton og plast er materialer, der kan anvendes i nye bygninger. Stål er et holdbart materiale, der kan bruges til konstruktion af bygninger. Glas er et materiale, der ofte anvendes i vinduer og døre. Beton er et stærkt materiale, der kan bruges til gulve, vægge og bygningskonstruktioner. Plast er et meget alsidigt materiale, der kan anvendes til en række forskellige formål. 

Hos J. Jensen genanvender vi 85% af de byggematrialer vi river ned. Vi genanvender vinduer, døre, lamper, toiletter, sten, træ og meget mere. Du kan finde flere byggematerialer, der kan genanvendes i vores genbrugssalg her.  

Hvad koster nedrivning af en bygning?

Prisen på nedrivning af en bygning varierer afhængigt af bygningens størrelse og type samt den anvendte nedrivningsmetode. Hvis f.eks. hvis du vil rive en mindre bygning ned, vil det koste mindre, end hvis du vil rive en stor kontorbygning ned. 

Kontakt os meget gerne, så giver vi et uforpligtende tilbud. 

Nedrivning af bygninger i hele Danmark

Hos J. Jensen foretager vi nedrivninger af bygninger i hele landet. Både i Jylland, på Fyn og Sjælland. 

Fra vores kontorer i Lynge på Sjælland og i Tjele i Jylland varetager vi nedrivningsprojekter. Lige fra etablering af byggepladsen og byggepladsdrift til foretagelse af nedrivning, miljøsanering og sortering af byggeaffald til genbrug. Vi varetager hele projektet fra A til Z. 

Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvor vi foretager nedrivninger.

Jylland:

Sjælland:

Fandt du ikke din by eller område, så kontakt os meget gerne alligevel. På den måde kan vi sammen finde den bedste løsning for dig.

Fast pris for nedrivning af en bygning

Som de eneste i branchen, tilbyder vi hos J. jensen en fast pris på vores nedrivning. Dette tilbyder vi for at undgå kedelige ekstraudgifter efter nedrivningen. Vi sørger for at medregne en risikopulje til eventuelle uforudsete udgifter. Bruges denne risikopulje ikke i nedrivningsprojektet, tilbagebetales beløbet til dig. 

Med en nedrivning af J. Jensen får du et professionelt og veludført stykke arbejde. Vores mange års erfaring indenfor branchen gør, at vi ved, hvad vores kunder har brug gennem hele nedrivningsprocessen. 

Læs mere om referencer fra tilfredse kunder om veludført nedrivning her.

Personlig service hos J. Jensen

At give vores kunder en behagelig og tryg oplevelse gennem hele nedrivningsprocessen, er noget vi prioriterer i høj grad hos J. Jensen. Vi tror på løbende og åben dialog med vores kunder. Af erfaring ved vi, at vores kunder føler sig tryggest med denne form for dialog. 

Skulle du have nogle spørgsmål, sidder vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os ved at sende os en mail, udfylde kontaktformularen eller ringe til os. Ønsker du at få et tilbud omkring nedrivning, så kan du kontakte os på samme måde.

Videoer som forklarer vores fastpriskoncept

Websitet anvender cookies for at sikre at du får den bedste brugeroplevelse