Carlsberg maskincentral

Kort om projektet

Den gamle fredede maskincentral på Carlsberg er blevet miljøsaneret og rømmet fuldstændig for ståltanke og stål- rør, samtidig med at eksisterende lejere fortsat kunne benytte bygningen til fremvisningslokaler. Målet har været at gøre bygningen klar til ombygning til en ny funktion.
J. Jensen A/S har forestået den spændende miljøsane- rings- og nedrivningsopgave, som har krævet respekt for lejerne i bygningen, som skulle generes mindst muligt af støv og støj. Under processen er der blevet fjernet store mængder stål fra bygningen, som samtidig er blevet miljø- saneret i forhold til blandt andet asbest og PCB.
Opgaven har krævet stor grad af faglig ekspertise, koordinering og logistik, da der udover brugerne af bygningen skulle være plads til andre entrepriser på samme tid. En særlig udfordring var, at elementer fra bygningen kun kunne fjernes fra én side. For at undgå at beskadige den fredede bygning, har J. Jensen A/S etableret indvendig skakt til at transportere jern og stål sikkert og effektivt ud af bygningen.

Overblik

Udført: 2016 – 2017 

Entrepriseform: Hovedentreprise

Bygherre: Carlsberg Byen Ejendomme

Rådgiver: Arpe & Kjeldsholm A/S

Hovedentreprenør: J. Jensen A/S

Entreprisesum: 5,3 mill.  

Omfang: 3.800 m2

Websitet anvender cookies for at sikre at du får den bedste brugeroplevelse